3 Tips voor herstellen na het hardlopen

Table of Contents

Je bent eindelijk weer aan het hardlopen of je bent eindelijk serieus aan het hardlopen. En je zou graag je training naar een hoger niveau willen tillen of misschien wil je graag vaker lopen dan dat je nu al doet. Als je op dit punt aan bent gekomen is het natuurlijk belangrijk dat je goed voor je spieren zorgt en dat ze sneller herstellen van het hardlopen.

Hardlopen is een blessuregevoelige sport en naast het dragen van goede schoenen is het erg belangrijk dat je ook zorgt voor de juiste inspanning en ontspanning.

hardlopen

Rekken en strekken

Het is belangrijk dat je na het hardlopen je spieren goed op rekt en strekt. vooral na het lopen is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doet omdat dan je spieren nog warm en soepel zijn. hierdoor draag je bij aan een betere flexibiliteit. 5 oefeningen van RunnersWorld

De juiste voeding

De juiste voeding voor en na het trainen kan bijdragen aan je uithoudingsvermogen en je herstel. Het is erg belangrijk dat je de juiste balans vindt tussen koolhydraten, vetten en eiwitten.

Koolhydraten dienen als brandstof voor je lichaam. Zorg daarom dat je gedurende de dag voldoende koolhydraten binnen krijgt en zeker in aanloop naar een training of wedstrijd. Zo voorkom je dat je de man met de hamer tegenkomt en dat je vroegtijdig door je brandstof heen bent.

Eiwitten hebben onder hardlopers het imago dat ze alleen gebruikt worden om spiermassa te kweken. Maar niets is minder waar. Ook bij het hardlopen heb je eiwitten nodig om te herstellen. Zelfs meer dan iemand die niet aan duursport doet. De verbranding van een hardloper ligt namelijk vele malen hoger dan die van een bodybuilder of iemand die helemaal niets aan sport doet. Je kun er voor kiezen om direct na een training een eiwitrijke maaltijd te eten. Als je hier geen zin in hebt kun je er ook voor kiezen om een eiwit shake (proteïne shake) te nemen.

Massage

Je spieren masseren na een inspanning is goed voor het herstel en draagt ook bij aan een goede doorbloeding. Een andere leuke bijkomstigheid is dat je minder last hebt van spierpijn. Je kan voor een massage na het lopen naar een sportmasseur of iemand anders die hier in is gespecialiseerd. Mocht je niet in deze positie zijn, kun je ook altijd zelf je benen masseren. neem hier ongeveer 20 minuten de tijd voor.

Tot slot herstellen na het hardlopen

Ik hoop dat je wat aan deze 3 tips hebt gehad. En dat deze tips bij kunnen dragen aan jouw resultaat en prestaties.

Laten we de tips nog even op een rij zetten voor je

  • Rekken en strekken
  • Voeding
  • Massage

Succes!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Close ✕

filtering

Geselecteerde filters:

Categorie

Prijs

Winkels

Merken