Sportvoeding

Categorie

Prijs

Winkels

Merken

Om meer te weten over het belang van sportvoeding, sportvoeding wielrennen en voedingssupplementen sporters, kijken we eerst naar enkele basisprincipes van voedselbalans. Het is een concept dat betrekking heeft op iedereen, atleten en niet-sporters. Alleen in de context van fysieke activiteit, maakt de noodzaak voor je lichaam om energie te produceren en te herstellen tussen sessies je dieet nog belangrijker. Sportvoeding is gebaseerd op dezelfde basisprincipes als traditionele voeding, d.w.z. een calorie-inname aangepast aan je behoeften en een keuze aan voedingsmiddelen die rijk en heilzaam zijn voor het lichaam (vitamines, mineralen, essentiële vetzuren, vezels, antioxidanten, enz.) Pre workout wordt vaak gebruikt om uithoudingsvermogen te stimuleren en dat extra steuntje in de rug te geven.

Resultaat 1–16 van de 96 resultaten wordt getoond

Wat is gezond eten voor een sporter?

Een sporter vraagt veel meer van zijn lichaam dan een persoon die veel minder sport. Door de dagelijkse inspanningen die nodig zijn en de perioden van hoog calorieverbruik die de stofwisseling verhogen, is het lichaam permanent in beweging en worden de behoeften dus verhoogd. De energiebehoefte is veel hoger, de vitamine- en mineralenopname moet worden aangepast, vooral bij het verlies van mineralen tijdens inspanning. Als je een sport beoefent, moet je rekening houden met een veel hogere inname van koolhydraten, zodat het lichaam tijdens het sporten je glycogeenvoorraden kan gebruiken. Als je een korte en intense spieractiviteit beoefent, zal de eiwitinname moeten worden verhoogd. Goed en gezond eten is dus ontzettend belangrijk voor iemand die veel sport. De juiste sportvoeding en voedingssupplementen sporters kan er voor zorgen dat je in optimale conditie bent. Sport supplementen kopen kan via onze website.

Voedingssupplementen voor sporters

Creatine komt van nature voor in onze spiervezels, waar de overgrote meerderheid wordt opgeslagen als fosfocreatine. De belangrijkste rol is het ondersteunen van de spieren tijdens intensieve training, waardoor kracht en explosiviteit wordt geboden. Wanneer je creatine sport supplementen neemt, vergroot je je fosfocreatine voorraden en voorzie je je spieren van de energie die ze nodig hebben om goed te kunnen sporten. Creatine is zeer nuttig voor krachtsporten en is ook zeer effectief in het optimaliseren van spierherstel.

Beta-alanine is een aminozuurderivaat dat van nature door de lever wordt geproduceerd. De belangrijkste functie is om te helpen bij de productie van carnosine, een stof die het uithoudingsvermogen van de spieren ondersteunt tijdens het sporten door de opbouw van zuurgraad in weefsels en in het bloed te verminderen. Het is bekend dat het na inname tintelingen in de ledematen veroorzaakt. Bèta-alanine ondersteunt uithoudingsvermogen, lange weerstand en draagt ​​bij aan betere spier oxygenatie tijdens krachttraining. Deze stof zit in Pre-workout.

Vitamines-B zijn essentiele sport supplementen voor de energieproductie en de koolhydraat- en eiwitstofwisseling. Deze vitamines blijven niet lang in het lichaam en moeten elke dag worden opgenomen, vooral bij regelmatige lichaamsbeweging. Het krijgen van voldoende hoeveelheden vitamine B is cruciaal voor het aanpakken van repetitieve trainingen, maar ook om daarna goed te herstellen.

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Collageen is aanwezig in alle bindweefsels en helpt om een ​​betere huidelasticiteit, stevigere pezen en versterkt kraakbeen te behouden. Collageen is ook aanwezig in spiervezels, tot ongeveer 2%. Hierdoor kunnen ze beter samentrekken en beter uitzetten, wat een meer uitgesproken hypertrofie mogelijk maakt. Sport supplementen met collageen worden aanbevolen voor atleten voor genezing en blessurepreventie, evenals om het proces van spierreconstructie te vergemakkelijken. Voedingssupplementen sporters kan je bij ons heel gemakkelijk online bestellen.

Body en fit sports nutrition

Welke producten kiezen? En welke sport supplementen kopen? Eiwitshakes, repen, capsules, poeders… Je hebt keuze te over als het gaat om speciale sportvoedingssupplementen. Maar het is niet altijd eenvoudig om precies te weten welk type supplement je nodig hebt, afhankelijk van je sportdoel. Zodat je gemakkelijk kunt kiezen, vermelden we hierbij de meest gebruikte body en fit sports nutrition in de sport en leggen we je uit hoe ze je kunnen helpen.

Eiwitten: een klassieker
Eiwit is de klassieker van sportvoeding. Eiwitten maken deel uit van macro-voedingsmiddelen, samen met koolhydraten en lipiden. Als aanvulling vind je eiwitten vaak in de vorm van shakes of repen. De shakes zijn in poedervorm die je alleen met water of melk hoeft te mengen om een ​​drinkbare shake te krijgen. Waarom zijn eiwitten interessant als supplement in de sport? Je spieren bestaan ​​voor het grootste deel uit eiwitten. Wanneer je traint, ongeacht de fysieke activiteit, worden je spieren maximaal belast. Het consumeren van eiwitten bij deze gelegenheden is volkomen logisch. Een goede eiwitinname ondersteunt de ontwikkeling en het onderhoud van je spieren.

Aminozuren: voor alle sporten
Aminozuren zijn essentieel om spieren op te bouwen. Met name de volgende aminozuren: L-leucine, L-isoleucine, L-valine, L-fenylalanine, L-tryptofaan, L-methionine, L-lysine, L-threonine en L-tyrosine. Aanvullende aminozuren zijn verkrijgbaar in poedervorm, die je tijdens je training kunt innemen. Meng gewoon aminozuurpoeder in je waterfles en je bent klaar om aan een geweldige training te beginnen!

Close ✕

filtering

Geselecteerde filters:

Categorie

Prijs

Winkels

Merken

Categorie

Prijs

Winkels

Merken