Creatine gebruiken

Table of Contents

Creatine is misschien wel het meest populaire supplement op de markt. En wordt door veel sporters gebruikt. En misschien is het ook wel een van de beste supplementen die je kunt nemen als je beter wilt presteren. Er zijn talloze studies gedaan naar creatine en het is duidelijk dat het werkt.

Nu zie je toch dat er rondom creatine nog vaak vragen zijn. Hoe gebruik je het? en is het schadelijk? is het illegaal of is het doping? werkt het verslavend?

In dit artikel kom je meer te weten over creatine. We maken het makkelijk door een aantal voor- en nadelen op een rijtje te zetten voor je.

push up

Voordelen:

  • meer kracht en uithoudingsvermogen
  • sneller spierherstel
  • stimuleert spiergroei
  • veilig
  • goedkoop

Nadelen:

  • Je houdt vocht vast
  • kramp in darmen

Hoe gebruik je Creatine?

Het wordt het meest gebruikt in poedervorm maar is ook te verkrijgen in de vorm van een capsule of een tablet. Bij het starten van een kuur wordt er vaak eerst een laad fase gestart. In deze fase ga je laden. Je neemt dan de eerste vijf tot zeven dagen 4 maal daags een dosering. Na deze week ga je over in de onderhoudsfase en neem je dagelijks een dosering. De dosering en gebruik van creatine kan afwijken per product.

Het is aan te raden om het in te nemen met druivensuiker of een andere vitamine drank. Dit is goed voor de opname.

Is het gebruik van schadelijk?

Het gebruik van creatine is niet schadelijk. Jaren werd er gedacht dat je er kramp van kon krijgen in je spieren of dat je eigen lichaam stopt met het aanmaken van creatine. Dit is dus niet waar. Er is dus geen reden om te denken dat het schadelijk voor je is. Wel is aan te raden als je wilt gaan starten met een kuur en je hebt gezondheidsklachten een arts te raadplegen.

Is het gebruik van Creatine illegaal of doping?

Het antwoord op deze vraag is nee. Je kunt Creatine gewoon legaal verkrijgen, en is in principe te koop bij elke specialist in voedingssupplementen of je plaatselijke drogisterij. Het is een lichaamseigen stof en is ook terug te vinden in vleesproducten. Daarom is het zelfs aan te raden om Creatine als supplement te nemen als je vegetarisch of veganist bent.

Het kan gebruikt worden door mannen en door vrouwen !

Werkt het verslavend?

Creatine werkt niet verslavend. Het is een product waarbij je goede resultaten kan behalen, en op korte termijn beter kunt presteren. Je kan het het hele jaar door gebruiken. Maar voor het beste resultaat kun je het beste een kuur van maximaal 8 weken gebruiken en 2 weken rust nemen tussen door.

Wat voor creatine moet ik nemen?

Het komt in veel soorten en maten. maar de meest bekende is Creatine monohydraat.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=KkT7jKJOEYg

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Close ✕

filtering

Geselecteerde filters:

Categorie

Prijs

Winkels

Merken