Whey eiwit als supplement

Table of Contents

Je vraagt je soms vast wel eens af waar zijn al deze whey eiwit (shakes) of proteïne nou eigenlijk goed voor en waarom gebruiken zoveel sporters deze producten? Waarom zijn er zoveel verschillende producten en hoe kun je het gebruiken?

Kortom, je zit met genoeg vragen. Daarom willen wij in dit artikel wat meer duidelijkheid geven over de werking van eiwitten. En waar ze veelal voor worden gebruikt.

eiwitten

Waar gebruik je eiwitten voor?

Sporters gebruiken eiwitten om sneller te kunnen herstellen na een workout. Maar ook veel niet sporters zie je steeds vaker een proteïne shake drinken. Eiwitten zijn ook ideaal voor vegetariërs, veganisten en als je af wilt afvallen. Je kan deze “shakes” tegenwoordig overal verkrijgen en zijn allang geen taboe meer in onze samenleving.

Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof voor ons lichaam. Er is een simpele rekensom waar de meeste mensen van uit gaan om te berekenen hoeveel eiwitten je per dag nodig bent. De gemiddelde persoon heeft ongeveer 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Een sporter zit al snel op 1,5 gram en een bodybuilder of powerlifter zit toch al snel aan de 2 gram per kilogram per dag. Als we nou uit gaan dat iemand 75 kilo weegt en aan sport doet heeft hij al 112,5 gram eiwitten per dag nodig.

En daar komt vaak de eiwit shake om de hoek kijken. Je probeert namelijk de meeste eiwitten uit je voeding te halen maar helaas is dit soms gewoonweg niet te doen of kom je er net niet aan op een dag. Dan kun je dus besluiten gebruik te gaan maken van een eiwit shake om aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten te komen.

Welke soorten whey eiwit zijn er?

Je kan de whey eiwitten die gebruikt kunnen worden als supplement verdelen in 3 soorten.

Deze 3 soorten gaan we hieronder met je door nemen. Er zijn nog meer soorten eiwit zoals ei-eiwit en vegan eiwitten (soja, erwten, rijst etc.) Deze zijn ook allemaal te gebruiken als supplement en als aanvulling op je dagelijkse voeding.

Whey Concentraat

Whey concentraat is een van de meest verkochte voeding supplementen. Wereldwijd en is ook de meest gebruikte vorm van whey. Het word vaak gedronken in de vorm van een shake. Whey concentraat bevat alle essentiële aminozuren en ongeveer een percentage van 80% eiwit. Het is een bijproduct van zuivel productie en bevat van nature ook veel vitamines en mineralen. De smaak van whey concentraat is vaak het beste omdat dit product van nature ook nog koolhydraten(lactose) en vetten bevat.

Whey Isolaat

Whey isolaat bestaat voor meer dan 90% uit eiwitten en is een zuivere vorm van eiwit ten opzichte van de whey concentraat. Whey isolaat bevat minder koolhydraten en vetten en word sneller opgenomen in de spieren. Je kunt whey isolaat ook uitstekend gebruiken of combineren bij een dieet om af te vallen of om droog te trainen. Helaas is het bewerkingsproces van whey isolaat wel wat uitgebreider. Hierdoor zitten er ook wat extra kosten aan verbonden.

Whey hydrolisaat

Whey hydrolisaat is de zuiverste vorm van whey. Je kan dit product ideaal gebruiken als je lactose intolerant bent want dit product is geheel vrij van lactose.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Close ✕

filtering

Geselecteerde filters:

Categorie

Prijs

Winkels

Merken