Search
Close this search box.

Heel taps voor de buikspieren aan de zijkant

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar een lichaamsgewichtoefening die gericht is aan de buikspieren die aan de zijkanten van je lichaam zitten? Zoek niet verder, want de heel taps is een oefening die hiervoor gemaakt is. Wanneer je deze oefening regelmatig uitvoert brengt dat verschillende voordelen met zich mee, zoals dat je kernspieren worden versterkt, je stabiliteit en flexibiliteit worden vergroot en dat je geen apparatuur nodig hebt!

De uitvoering

Begin met het uitvoeren van 2-3 sets van 12-20 herhalingen aan elke kant. Kies je sets en herhalingen op basis van je vermogen om tijdens elke set een goede techniek te behouden. Vorm is, zoals bij elke oefening, het allerbelangrijkst!

  • Ga met je gezicht naar boven op een oefenmat liggen met je armen langs je lichaam, je knieën gebogen en je voeten op de grond. Je wervelkolom en bekken moeten in een neutrale zijn gepositioneerd. Trek je bekken lichtjes in, breng je ribbenkast naar beneden, en span je kern aan.
  • Je kin moet tijdens de hele beweging opgetrokken blijven, alsof je een ei onder je kin houdt. Span je buikspieren aan en krul je bovenrug iets van de oefenmat. Alle herhalingen moeten vanuit deze startpositie beginnen.
  • Buig je ruggengraat opzij om met je rechterhand je rechterhiel aan te raken, waarbij je je buikspieren aan die zijde aanspant.  
  • Ga verder met een zijwaartse buiging naar links en raak met je linkerhand je linkerenkel aan. Span hierbij je buikspieren aan je linkerzijde aan. 
  • Blijf van kant wisselen totdat je het gewenste aantal herhalingen hebt bereikt.

Variaties van heel taps

Heel taps met opgetrokken voeten

In plaats van dat je de oefening uitvoert zoals hierboven beschreven, kun je ook je voeten omhoog doen met je knieën gebogen en dan je hielen aanraken. Hierbij is er wel meer focus op het midden van je kern, zoals je dat ook bij crunches hebt.

Heel taps met minischijven

Bij deze oefening kun je er ook voor kiezen om het uit te voeren met hele kleine gewichtsschijfjes. Je voert de oefening bijna hetzelfde uit, maar dan met je handpalmen naar boven gericht met een minischijfje erin. Je maakt dezelfde bewegingen, maar raakt dan voorzichtig met de buitenkant van je handpalm je hiel aan en wisselt van kant. 

Creatine voor je buikspieren? Jazeker!

De belangrijkste reden waarom mensen creatine gebruiken, is om de trainingsprestaties en kracht te verbeteren. Van creatine zelf zul je niet een sixpack krijgen, maar wel van o.a. die betere prestaties! Het is een goede aanvulling op je dieet waardoor jouw trainingsessies net wat beter zullen gaan. Iedere extra rep is er één, toch?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

scissor kicks

Scissor kicks

Scissor kicks kun je zien als een ware multitasker. Scissor kicks kun je zien als een ware multitasker, want vrijwel elke spier in je kern

Lees verder »
tricep dips laag

Tricep Dips

Triceps dips zijn geweldig om arm- en schouderkracht op te bouwen met je eigen lichaamsgewicht. Triceps dips zijn een van de effectiefste oefeningen om de

Lees verder »
frog pumps hoog

Frog pumps

Frog pumps zien er voor sommigen raar uit, maar dat wil niet zeggen dat ze niet effectief zijn. Deze oefening traint je billen en staat

Lees verder »
Close ✕

filtering

Geselecteerde filters:

Categorie

Prijs

Winkels

Merken