Scissor kicks

Inhoudsopgave

Scissor kicks kun je zien als een ware multitasker. Scissor kicks kun je zien als een ware multitasker, want vrijwel elke spier in je kern wordt aangesproken! Net als veel andere core-oefeningen, draagt ook deze oefening bij aan de stabilisatie en balans van je lichaam. Dat maakt deze oefening ook een belangrijke, want uiteindelijk zul je hier de vruchten van plukken met betrekking tot blessurepreventie en algemene dagelijks beweging. 

De uitvoering

  • Begin met op je rug te gaan liggen en je armen langs je lichaam te houden. 
  • Til allebei je benen een paar centimeter van de grond en houd ze een beetje uit elkaar in een “V”-vorm. 
  • Span je kern aan en druk je onderrug in de vloer.
  • Houd allebei je benen gestrekt, breng je benen bij elkaar en kruis het ene been over de ander. Doe hetzelfde met je andere been.
  • Ga door met afwisselen totdat je klaar bent met je set.

Om deze oefening goed uit te voeren, is het erg belangrijk dat je je buikspieren continu aanspant. Houd je onderrug te allen tijde tegen de vloer gedrukt. Zodra je merkt dat je onderrug begint te buigen, til je je benen op om de spanning op je kern te verminderen. 

Variaties op de Scissor Kicks

De makkelijkere variant

Als standaard scissor kicks te lastig zijn, kun je overwegen om één been te buigen en die voet op de grond te zetten, en het andere been recht te houden en heen en weer te bewegen. Wissel van kant om een gelijk aantal reps met beide benen uit te voeren.

De moeilijkere variant (met enkelgewichten)

Dankzij deze variant zullen je kernspieren nog harder moeten werken! De enkelgewichten zullen voor extra weerstand zorgen, wat deze oefening nog een stukje pittiger maakt. Probeer de bewegingen zo gecontroleerd mogelijk uit te voeren. Wil je het nog wat zwaarder maken? Probeer dan het tempo to laag mogelijk te houden!

Enkelgewichten

Ben jij iemand die met de moeilijkere variant aan de slag wilt? Check dan deze pols- en enkelgewichten. Wanneer je deze om je enkel plaatst, voel je direct dat je deze oefening naar een ander niveau tilt! Het is een zeer effectieve toevoeging, maar houd er wel rekening mee dat dit voor de beginner een onverstandige zet is. Probeer altijd eerst de initiële oefening 100% onder controle te krijgen alvorens een variant te proberen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

scissor kicks

Scissor kicks

Scissor kicks kun je zien als een ware multitasker. Scissor kicks kun je zien als een ware multitasker, want vrijwel elke spier in je kern

Lees verder »
tricep dips laag

Tricep Dips

Triceps dips zijn geweldig om arm- en schouderkracht op te bouwen met je eigen lichaamsgewicht. Triceps dips zijn een van de effectiefste oefeningen om de

Lees verder »
frog pumps hoog

Frog pumps

Frog pumps zien er voor sommigen raar uit, maar dat wil niet zeggen dat ze niet effectief zijn. Deze oefening traint je billen en staat

Lees verder »
Close ✕

filtering

Geselecteerde filters:

Categorie

Prijs

Winkels

Merken